Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Passion Nuenen maakt ‘cross-overs’: koper en zang, amateur en prof, lokaal en regionaal, samen en solo

Het is hartje winter terwijl popkoor Kolok en Brass Band Nuenen al volop bezig zijn met een nieuw geluid voor de komende lente. Het Helmondse popkoor en de Nuenense brassband kunnen zich geen winterslaap veroorloven, want op 23 en 24 maart staat Passion Nuenen op het programma. Speciaal voor die gelegenheid komt een grote groep Nuenense zangers en zangeressen elke woensdag repeteren in Helmond, onder leiding van Kolok-dirigent Angelo Smulders. En vice versa maakte Kolok op woensdag 20 december de reis naar Nuenen om met Brass Band Nuenen en het Nuenense projectkoor te musiceren. Lise Verheijden en Anton van Stekelenborg presenteerden zich diezelfde week als de eerste twee (van vijf) solisten.

Angelo over de samenwerking: “We hebben een match! Dit project is een feest qua regionale en muzikale samenwerking. Bij de stemtesten hebben we gemerkt dat er veel zangtalent is in Nuenen en de regio. Het is fantastisch dat mensen zich zo spontaan aanmelden voor het projectkoor en onbevangen hun talent tonen. Zij zoeken een podium, een uitdaging en de juiste muziek en begeleiding. Die bieden we graag bij Kolok en het project Passion Nuenen. Het niveau van ons popkoor is al behoorlijk. Het mooie is dat we kunnen helpen gelegenheidszangers te verbinden met de professionele kwaliteiten van solisten. Dat stimuleert enorm, evenals het samenspel met de brassband; dat is ook geen alledaags werk. Die bijzondere samenwerking levert voor alle deelnemers een boeiende en leerzame ervaring op.”

Jan Koolen, een van de kartrekkers van Passion Nuenen en dirigent van Brass Band Nuenen over het project. “Het eindresultaat gaat bezoekers zeker verrassen. We staan voor een muzikaal herkenbaar- én vernieuwend programma. Overeenkomsten of verschillen met de landelijke Passion? Er wordt geen kruis gedragen door het dorp, maar het Lijdensverhaal is wel de bekende rode draad voor heel veel “pakkende” lichte muziek, waaronder enkele bekende Nederlandstalige nummers, maar bijvoorbeeld ook Engelstalige en instrumentale muziek. Juist de deelnemers maken het uniek, onvergelijkbaar met een ander project. We zijn nu muziek aan het arrangeren en repeteren, exclusief voor deze Nuenense concertreeks. De locatie Clemenskerk in Nuenen staat garant voor een authentieke omgeving en stelt ons tegelijkertijd voor enorme akoestische uitdagingen. Die prachtige kerk geschikt maken voor concerten, dat is een vak apart. De samenwerking gaat daarom ook over professionele kwaliteiten qua techniek en organisatie. Dus ook wij zullen deze winter absoluut geen moment stilzitten met al die voorbereidingen!”

Benieuwd wie de andere solisten worden? Geïnteresseerd hoe dit gaat klinken? Houd deze website in de gaten. De kaartverkoop start eind januari.

Reacties zijn gesloten.