Brass Band Nuenen
Passion Nuenen past bij Brass Band Nuenen. Bijzondere concerten geven is immers onze passie. Een brassband is een orkest van circa 30 muzikanten met koperen blaasinstrumenten. Op ieder podium in Nuenen en in de regio willen wij een breder publiek muziekliefhebbers aantrekken en binden met het onderscheidende van onze brassband: de unieke sound. Steeds vaker zoekt voormalige brassband De Vooruitgang de samenwerking met andere, muziekgenres, amateurkunst of professionele musici. Ook de slagwerkgroep hopen we een plaats te geven in het programma. Wij verwachten dat er een interessante smeltkroes van muziekstijlen ontstaat bij Passion Nuenen. En natuurlijk gaan we proberen iedereen te verrassen met onze brassbandklanken, als orkest en samen met zang. Met de organisatie van Passion Nuenen denken wij ook een mooi maatschappelijk initiatief te nemen, waarmee we graag een uniek muziekevenement bieden voor heel Nuenen en de regio.

Passion projectkoor met popkoor Kolok
Speciaal voor deze gelegenheid is een groot Passion-koor samengesteld. Mannen en vrouwen van verschillende leeftijden laten in dat koor hun passie voor muziek horen. Zangers en zangeressen komen uit Nuenen en omstreken. Zij hebben zich speciaal aangemeld voor dit project hebben allemaal een goede stem en de motivatie om zelfstandig muziek in te studeren. Het koor repeteert op woensdagavonden bij popkoor Kolok in Helmond. Dit koor vormt de kern.

Popkoor Kolok zingt al jaren in Helmond en omstreken. Het koor is opgericht in 1981 en bestaat tegenwoordig uit een kleine maar betrokken groep die met regelmaat op de planken staat om met passie en overtuiging hun nummers ten gehore te brengen. Het repertoire bestaat uit een verrassende mix van eigentijdse internationale popmuziek gezongen in verschillende talen. Kolok volgt qua keuze niet de weg van de gebaande paden; ook zijn de nummers altijd meerstemmig waarbij achtstemmige arrangementen niet geschuwd worden. We zoeken regelmatig naar een “competitie-element” waarbij we onze kwaliteiten kunnen meten met andere koren. Kolok streeft een hoog amateurniveau na en werkt hier naartoe onder de bezielende leiding van Angelo Smulders, dirigent sinds 2016. Regelmatig wordt samengewerkt met muziekgezelschappen uit een ander genre. Wij hebben er dan ook erg veel zin in om samen met Brass Band Nuenen in maart Passion Nuenen uit te gaan voeren. Voor Kolok is dit weer een nieuwe ervaring, net zoals de samenwerking met alle zangers en zangeressen uit Nuenen en omstreken. Ook Kolok is ervan overtuigd, dat de samenwerking tot een mooi resultaat zal leiden.

Begeleiding
Met een professionele benadering en ervaring met amateurmusici staat de begeleiding van Passion Nuenen garant voor muzikale groei en samenwerking. Angelo Smulders (dirigent popkoor KOLOK) en Jan Koolen (dirigent Brass Band Nuenen) zullen vanaf de stemtesten tot en met de uitvoering de zangers en muzikanten begeleiden. Samen hebben zij het hele didactische- en muzikale spectrum om musici voor te bereiden op de uitvoeringen in de week voor Pasen.

Solisten
De hoofdrollen zijn natuurlijk erg belangrijk in dit lijdensverhaal.  We stellen ze graag aan u voor:

Lise Verheijden in de rol van Maria Magdalena

We mogen haar gerust een goede bekende noemen, want Lise en de brassband vormden al eerder een prima combinatie. Trots zijn we, omdat Lise een geweldige zangeres is, met Nuenense roots, die tot ver buiten de regio naam gemaakt heeft. Als je haar eerder hoorde soleren tijdens gala's, feesten of diners, tijdens concerten met fanfare, brassband of met Mark Elbers in de Clemenskerk, dan weet je het: haar krachtige stem en uitstraling raken je altijd. Dat smaakt naar meer!

 

Anton van Stekelenborg in de rol van Judas

Anton van Stekelenborg heeft de belangrijke "controversiële" rol van Judas. Deze bas-bariton vindt  het Nuenense Passion-project een kolfje naar zijn hand. "Ik ben opgegroeid in Tongelre (Eindhoven) en was regelmatig te vinden in Nuenen. Daar wilde ik ook altijd gaan wonen. Nuenen heeft altijd die aantrekkingskracht gehad. Dus toen ik hoorde van Passion Nuenen, stond ik meteen vooraan. De Nederlandse popmuziek ligt mij zeer na aan het hart. De bewerking van de Nederlandse muzikale juweeltjes in de landelijke Passion weten mij keer op keer te verrassen en ontroeren. De samenwerking met de brassband -waarvan ik enkele leden al kende- was echt fijn. We hebben hard gewerkt voor een prachtig eindresultaat!"

Paula Snoeren in de rol van Maria

Met de invulling van de rol van Maria door Paula Snoeren gaat Passion Nuenen echt naar ‘the next level’! “Dit doe ik enorm graag voor Nuenen. Daar woon ik en van daaruit werk ik met mijn stem én die van anderen. Hoe fantastisch is het om vanuit de zangstudio in het Klooster straks over te steken naar de Clemenskerk om daar de rol van Maria neer te zetten?! En natuurlijk past het samen musiceren met al die mensen uit Nuenen en de regio helemaal bij mij.” De deelnemers en het publiek zien uit naar haar solo’s, want een optreden van Paula Snoeren is een belevenis! Haar stemgeluid is ongekend, van ingetogen tot ‘power voice’! haar talent en ervaring verdienen een plek op een groot podium en de aandacht van een nog veel breder publiek.

Remi de Laat in de rol van Petrus

Remi de Laat is 46 jaar en woonachtig te Sint-Oedenrode. “Muziek is me met de paplepel ingegoten. Je weet hoe dat gaat... In onze muzikale familie bespeelden alle broers en zussen van mijn vader en ook veel neven en nichten wel een instrument. Op dit moment zing ik bij de Dutch Show Company. Ik zing het liefst mooie luisterliedjes zowel in het Engels als het Nederlands. Ik vind het dan ook fantastisch om mee te werken aan deze productie van Passion Nuenen; zingen met een koor en 'live' orkest is echt geweldig!”

 

Joost van Roij in de rol van Jezus

DJ/ zanger Joost van Roij is geboren op 21 februari 1974 in Eindhoven. Op de lagere school stond Joost graag iedere maandviering op het podium. Al snel zong en drumde Joost in diverse workshop en schoolbandjes. Na zijn middelbare school ging Joost naar de Academie Voor Lichte Muziek aan het conservatorium te Hilversum. Inmiddels heeft hij een uitgebreid CV. Daarin valt ons op dat Joost in 2013 en 2014 de hoofdrol had bij 'Jezus Christ in concert'. Dat belooft dus wat!

 

Combo
Lichte muziek vraagt om een goed combo met (bas-)gitaar, drums en toetsen. Enkele zeer ervaren muzikanten vormen samen het hart van de begeleiding bij de lichte popnummers.